Rekryteringsföretag Stockholm

Hem > Rekryteringsföretag Stockholm

Rekrytering kan vara en påfrestande och tidskrävande process som allt fler företag väljer att ta hjälp med för att hitta rätt kompetens. I det här inlägget tänkte vi fokusera lite på rekrytering och bland annat tipsa om olika rekryteringsföretag i Stockholm inom olika branscher.

Hitta rekryteringsföretag i Stockholm

Vill du ha hjälp att hitta rekryteringsföretag i Stockholm har du kommit rätt. Här har vi tagit fram en lista på några populära rekryteringsföretag i Stockholmsområdet, som rekryterar inom olika branscher och arbetsområden. I dag finns det rekryteringsföretag som arbetar med rekrytering inom alla möjliga branscher, men vi har gjort ett urval och har valt att fokusera på några av de vanligaste områdena.

Rekrytering - Ekonomi och finans

Finance Recruitment

Finance Recruitment är ett rekryteringsföretag i Stockholm med många års erfarenhet av lyckad rekrytering. De rekryterar bland annat inom ekonomi, som till exempel redovisningsekonomer, controllers och ekonomiassistenter, men erbjuder även sina tjänster inom fler områden inom bank, finans och försäkring samt chefsrekrytering.

Framtiden

Framtiden är ett rekryteringsföretag i Stockholm som hjälper dig att hitta rätt kompetens. Deras rekryteringsbolag rekryterar bland annat inom ekonomi och finans, men även inom lager och industri, IT och teknik samt kontor. De hjälper dig genom hela rekryteringsprocessen, från analys till anställning och har lång erfarenhet av den här typen av uppdrag.

Rekrytering - HR och kommunikation

Amendo

Amendo har lång erfarenhet av rekrytering inom såväl HR som kommunikation. Oavsett om du vill stärka din HR-avdelning eller kommunikationsavdelning kan Amendo hjälpa dig att hitta nya kandidater.

Manpower

Manpower är ett välkänt rekryteringsföretag med många år i branschen. De arbetar med rekrytering och bemanning inom flera olika branscher, som till exempel HR och kommunikation.

Rekrytering - IT och Teknik

Talangjägarna

Talangjägarna har många års erfarenhet av rekrytering och bemanning inom flera olika branscher. De arbetar främst med rekrytering av specialister och kandidater inom IT och teknik som har lite längre arbetslivserfarenhet.

A-Talent Tech

A-Talent Tech erbjuder kompetensbaserad rekrytering inom teknik. De rekryterar både junior och senior kompetens, så oavsett om du vill rekrytera personer med mycket erfarenhet eller lite mindre, kan de hjälpa dig.

Rekrytering - Lager och industri

Randstad

Randstad är ett välkänt, etablerat företag när det kommer till rekrytering inom lager och logistik. Vanliga tjänster de tillsätter är exempelvis inom orderplock, transport och spedition.

Rekryteringsgruppen

Rekryteringsgruppen hjälper både stora och små företag med rekrytering inom lager och logistik. De har exempelvis uppdrag för Postnord och hjälper till med såväl temporära som långsiktiga rekryteringar.

Allmänt om rekrytering och rekryteringsföretag

Vad är ett rekryteringsföretag?

Ett rekryteringsföretag hjälper både företag att hitta rätt kompetens och arbetssökande privatpersoner att komma ut i arbete. Rekryteringsföretaget sköter oftast rekryteringsprocessen från början till slut, men upplägget kan se lite olika ut beroende på uppdrag och uppdragsgivare. Läs mer om rekrytering på exempelvis mbconsultning.se.

Hur fungerar rekryteringsföretag?

Ett rekryteringsföretag hjälper företag med att hitta rätt kandidater för jobbuppdrag. Oftast sköter dem rekryteringsprocessen från början till slut, baserat på uppgifter som uppdragsgivaren lämnat. Hur upplägget ser ut kan variera från case till case. Vissa uppdragsgivare vill knappt vara inblandade i processen, medan andra vill ha mer insikt och jobba väldigt nära.

Rekryteringsföretag vänder sig även till privatpersoner som letar efter nya jobbuppdrag. Då kan du som privatperson söka specifika jobb genom rekryteringsfirman. Läs mer på jobbland.se.

Varför ska man anlita ett rekryteringsföretag?

 • Spara tid
  Det kan vara både tidskrävande och en kostsam process att rekrytera personal, men med hjälp från ett rekryteringsföretag kan du slimma ner rekryteringsprocesser och istället fokusera fullt ut på dina arbetsuppgifter.
 • Rätt person på rätt plats
  Ett rekryteringsföretag har ofta lång erfarenhet av rekrytering och har tid att grotta ner sig i att hitta rätt kandidat för uppdraget medan du kan fokusera på företagets dagliga ruljangs.
 • Stor räckvidd
  Ett rekryteringsföretag har en enorm databas som kryllar av kandidater som kan passa för rollen du söker och på så sätt kan du nå ut till en bredare bas av kandidater.

Söka jobb via rekryteringsföretag

Som privatperson kan du söka jobb via rekryteringsföretag. Du kan använda rekryteringsföretaget för att:

 • Söka lediga jobb på företagets hemsida. Ofta har rekryteringsföretag en sida med lediga jobb, likt Arbetsförmedlingens platsbank, där du själv kan söka efter lediga tjänster som är relevanta för dig och din kompetens.
 • Registrera ditt CV i företagets databas, så matchas din profil med relevanta tjänster. Ofta får du då mejlutskick med tjänster som kan vara relevanta för dig, men du får också större synlighet gentemot rekryterare, som manuellt söker efter din kompetens.

Se exempelvis den här artikeln på kfx.se för flera bra tips om att välja rätt rekryteringsföretag.

Hur lång tid tar en rekryteringsprocess?

Generellt sett brukar en rekrytering ta omkring 6–8 veckor, men det här är såklart något som kan variera väldigt mycket mellan olika företag, tjänster och det kan vara tillfälligheter som styr hur lång tid en process tar. Det är många bitar som ska falla på plats från start till slut.