Vad gör en Account Manager?

En Account Manager, eller säljare som det ofta kallas, arbetsuppgifter är framförallt att hitta nya kunder till företaget och på så sätt bidra till företagets tillväxt, men det kan också innebära att vårda befintliga kunder. För att lyckas som säljare är det ofta viktigt att ha hög social kompetens, vara driven och nyfiken på att lära sig mer. ​

Hitta lediga jobb som Account Manager

Letar du nya uppdrag eller kanske är du bara nyfiken på hur det är att jobba som Account Manager? På sidor som Säljjobb.nu finns tusentals lediga säljjobb. Sidan är nischad på enbart jobb för säljare och därför ett mycket bra alternativ för dig som söker jobb inom försäljningsbranschen! Här kan du söka säljjobb i hela Sverige med några enkla knapptryck. Gå in på sidan och sök på jobb inom önskad stad, jobbtitel eller företag för att hitta ditt nya drömjobb redan idag! ​

Tips till dig som ska söka jobb som säljare

Ska du söka jobb som säljare och behöver lite tips på vägen? Då har du hamnat helt rätt. Här delar vi med oss av våra främsta tips för dig som ska söka jobb som Account Manager.

Våga ta för dig

Som säljare är det viktigt att ha hög social kompetens och att tycka om att träffa och prata med människor, så därför bör du satsa på att verkligen vässa armbågarna och ta för dig, på arbetsintervjun såväl som i ditt CV.

Lyft fram dina resultat i ditt personliga brev

Som säljare har du ett guldläge att lyfta fram dina tidigare resultat i ditt personliga brev. Berätta om vad du tillfört på din nuvarande eller tidigare arbetsplats, och hur du kan ta med dig den kunskapen in i nästa jobb. Tänk på att gärna beskriva med exempel för att verkligen visa vad du uppnått, siffror och statistik är alltid bra inom försäljningsbranschen – men välj dina siffror noggrant. I ditt personliga brev vill du inte lyfta fram dåliga siffror som kan straffa dig snarare än att lyfta dig. Få fler tips till ditt personliga brev för säljare från Personligtbrev.se. Där kan du dessutom ladda ner gratis personligt brev-mallar som är anpassade för dig som säljare.

Poängtera dina erfarenheter i ditt CV

När du ska skriva CV som säljare är det viktigt att du lyfter fram dina erfarenheter och kunskaper. Helst från tidigare jobb och därefter utbildningar som du har genomfört. Om du inte har relevanta arbetslivserfarenheter sedan tidigare kan du lyfta fram din utbildning eller kanske en praktikplats istället. Målet med ditt CV är att arbetsgivaren ska vilja anställa dig och ingen annan. Fundera på vad det är som får dig att sticka ut och på vilket sätt du kan ha nytta av det på det nya jobbet. Besök gärna CV-mall.com för fler tips till ditt CV som säljare. Dessutom kan du ladda ner gratis CV-mallar som är anpassade för säljare.

Vanliga frågor om att jobba som säljare

Här svarar vi på några av de främsta frågorna vi brukar få om jobbet som säljare. Vad tjänar man egentligen och hur blir man en bra säljare? Läs mer nedan!

Vad tjänar en Account Manager?

Generellt sett ligger lönen för en Account Manager på ca 42 500 kr. Dock bör du vara medveten om att lönen för säljare, precis som i de flesta yrken, är individuell och kan skilja sig beroende på om du jobbar i privat eller offentlig sektor. Lönen kan också skilja sig beroende på om du är man eller kvinna. Läs mer om en Account Managers lön på Säljjobb.nu , där finns all nödvändig information som du behöver känna till om en säljares lön.
OBS! Tänk på att lönen dessutom ofta är provisionsbaserad för säljare. Få mer information om provision på Vismaspcs.se.

Hur blir man en bra säljare?

Vi har redan varit inne på det lite i det här inlägget, men för att lyckas som säljare är det viktigt att du vågar ta för dig och att du gillar att stå i centrum. Här delar vi våra främsta tips för dig som vill lyckas som säljare:
 • Lyssna på den du vill sälja till
  Som säljare är det väldigt viktigt att bygga förtroende. Att bara mala på om produkten du vill sälja får snabbt personen i andra änden att tröttna, det kan vi lova dig. Det du behöver träna på är att lyssna. En riktigt bra säljare ställer frågor, iakttar och pratar sedan.
 • Träna, träna, träna
  För att bli en bra säljare måste du veta vad du pratar om. Därför måste du träna, träna, träna för att bli bättre på alla delar inom försäljning. Att lyckas som säljare handlar mycket om att ge trovärdighet till kunden, vilket du får om du kan din grej och är säker på din sak. Av samma anledning är det därför också viktigt att läsa på ordentligt om det du säljer.
 • Be om feedback, och lär dig hantera den
  Det bästa sättet för att utvecklas är att få feedback från andra i din närhet. Be kollegan, chefen eller kanske familjemedlemmen om att få köra din pitch på dem för att sedan be dem om feedback. Tycker du det är jobbigt att ta emot feedback är detta något du behöver träna på. Det finns bland annat kurser att gå för att lära sig att ta emot feedback på ett bra sätt. Vi vet att exempelvis Academic House har kurser inom detta. Besök
  Academichouse.se för mer information.
31 okt 2017