Vad ska man studera för att bli rekryterare?

Vill du jobba med rekrytering, men har svårt att hitta relevanta utbildningar? Då har du hittat rätt. Vi har listat ett par vanliga utbildningar som rekryterare ofta har i bagaget. 

Personalvetare

Ett smart val kan vara att utbilda sig till personalvetare. Då lär du dig att arbeta med personal och organisationsfrågor med många psykologiska inslag. Personalvetarprogram är oftast på tre år och finns över hela Sverige. Här hittar du alla utbildningar inom området. 

Omfattning 3 år (180 hp)

Human resource management

Bli särkilt inriktad på att arbeta utvecklings- och förnyelseinriktat med en bra HR-utbildning. Eftersom yrkestiteln är på engelska finns det bra och relevanta utbildningar på Business Schools utomlands om du vill gå den här vägen. Här hittar du olika utbidlningar inom HR. 

Omfattning 2 år (YH)

 

Söker du jobb som rekryterare?

För dig som letar eftter nytt jobb som rekryterare finns det ett flertal sajter att söka jobb på. Här nedan listar vi de sidor vi hittat som har flest rekryterarjobb. Hitta lediga jobb som rekryterare på hrjobb.nu eller på ledigajobb.se. Detta är två sajter där du enkelt hittar jobb för dig som är eller ska bli rekryterare. Båda sajterna har ett brett utbud av rekryterare-jobb där flera av jobben går att söka utan CV.

19 jan 2018