Hur rekryterar man säljare?

Hem > Hur rekryterar man säljare?

En fråga som kommit in flertal gånger är just, "Hur rekryterar man säljare?". Och det är en fullt relevant fråga i dessa tider av högkonjuktur.
Rekrytering av säljare är idag inte det lättaste, men ack så viktigt för många företag.
Men hur rekryterar man en säljare egentligen?

5 tips på vad du kan tänka på när du ska rekrytera en säljare

 1. Nätverket
  Finns det någon i ditt nätverk som är säljare eller känner någon som vill jobba hos dig? Fråga!
 2. LinkedIn
  Sök på LinkedIn efter grymma säljare. Där finns dem!
 3. Rekryteringsföretag
  Ta hjälp av rekryteringsföretag som är experter inom en specifik nisch, som exempelvis rekrytering av säljare, som Made for Sales. Det underlättar ditt jobb då du slipper göra jobbet, och du vet att det är ett företag med stort nätverk av riktigt bra säljare.
 4. Annonsera
  Självklart är det alltid bra att annonsera - i alla fall på gratis annonssajter som Arbetsförmedlingen.se osv.
 5. Konkurrenternas säljare
  Googla och se vilka säljare dina kollegor i branschen har. Finns det någon där som tappat motivationen och vill byta, eller i alla fall se vilken typ av säljare dem har.

Annonsera lediga jobb inom sälj

Är ditt företag intresserade av att publicera jobb för att rekrytera ny personal? Då kan vi varmt rekommendera Säljjobb.se som listar alla lediga jobb för säljare i hela Sverige. Där kan ni på ett smidigt sätt nå ut till tusentals säljare som är på jakt efter nya utmaningar. ​

Se dock till att ha en jobbannons som attraherar nya säljare som är hungriga och vill göra förändring hos er. Då kommer det vara extremt viktigt att ni inte skriver på ett klassiskt sätt utan mer modernt som gör att man vill fortsätta läsa annonsen.

Lycka till med din rekrytering av de bästa säljarna!