Hur rekryterar man säljare?

Hem > Hur rekryterar man säljare?

En fråga som kommit in flertal gånger är just, "Hur rekryterar man säljare?". Och det är en fullt relevant fråga i dessa tider av högkonjuktur.
Rekrytering av säljare är idag inte det lättaste, men ack så viktigt för många företag.
Men hur rekryterar man en säljare egentligen?

5 tips på vad du kan tänka på när du ska rekrytera en säljare

 1. Nätverket
  Finns det någon i ditt nätverk som är säljare eller känner någon som vill jobba hos dig? Fråga!
 2. LinkedIn
  Sök på LinkedIn efter grymma säljare. Där finns dem!
 3. Rekryteringsföretag
  Ta hjälp av rekryteringsföretag som är experter inom just säljområdet. Det finns mängder av firmor och det underlättar garanterat ditt jobb då du slipper göra jobbet, och du vet att det är ett företag med stort nätverk av riktigt bra säljare.
 4. Annonsera
  Självklart är det alltid bra att annonsera - i alla fall på gratis annonssajter som Arbetsförmedlingen.se osv.
 5. Konkurrenternas säljare
  Googla och se vilka säljare dina kollegor i branschen har. Finns det någon där som tappat motivationen och vill byta, eller i alla fall se vilken typ av säljare dem har.

Fler rekryteringsförag med expertis inom sälj

Level Recruitment

Level Recruitment specialiserar sig på rekrytering inom försäljning, marknadsföring och logistik. Deras fokus ligger på att identifiera säljtalanger som brinner för att stänga affärer och representerar varumärket på bästa sätt. Level Recruitment anpassar sin rekryteringsprocess till varje unikt företag och dess specifika behov, och säkerställer att deras säljkandidater har den drivkraft som sätter verksamheten i rörelse.

Rekrytering av säljare i Stockholm

Många gånger kan det vara en utmaning att hitta rätt säljkompetens som passar in i företagets kultur och vision. Specifikt i Stockholm, med dess dynamiska företagsklimat, kan det vara en god idé att vända sig till specialiserade rekryteringsföretag i Stockholm.

Caseintervju för rekrytering av säljare

För att effektivisera rekryteringen av säljare, blir användningen av case intervjuer alltmer central. Denna metod ger insikt i kandidatens praktiska förmågor och problemlösningsskicklighet inom försäljning. Saljarnas.se har bra kunskap inom området rekrytera säljare, och belyser även vikten av att integrera case intervjuer som hjälpmedel för processen för att säkerställa att rätt talanger anställs. Genom att simulera verkliga försäljningsscenarier kan arbetsgivare bättre bedöma kandidaternas förmåga att navigera i komplexa försäljningssituationer. Att rekrytera säljare med rätt kompetens och inställning är avgörande för att skapa långsiktig framgång i försäljningsteamet.

Annonsera lediga jobb inom sälj

Är ditt företag intresserade av att publicera jobb för att rekrytera ny personal? Då kan vi varmt rekommendera Säljjobb.se som listar alla lediga jobb för säljare i hela Sverige. Där kan ni på ett smidigt sätt nå ut till tusentals säljare som är på jakt efter nya utmaningar. ​

Se dock till att ha en jobbannons som attraherar nya säljare som är hungriga och vill göra förändring hos er. Då kommer det vara extremt viktigt att ni inte skriver på ett klassiskt sätt utan mer modernt som gör att man vill fortsätta läsa annonsen.

Lycka till med din rekrytering av de bästa säljarna!