Medicinsk sekreterare - Bemanning

Hem > Medicinsk sekreterare - bemanning

Tycker du om att jobba administrativt och vill vara en nyckelperson inom hälso- och sjukvården? Då har du kommit rätt.

Konsulta och jobba som medicinsk sekreterare

Har du behörighet inom området? Samt är redo för att ta nästa steg? Bonliva jobbar med bemanning för medicinska sekreterare. Här får du som är redo för att testa på konsultarbete chansen att träffa ett team som sätter dig på rätt position utifrån dina kunskaper och behov. Du får själv välja omfattning och därefter ha möjlighet till att

Vad gör en medicinsk sekreterare?

En medicinsk sekreterare, kan också kallas läkarsekreterare, utför en patientsäker medicinsk dokumentation och administration. Rollen är innefattar alltså mycket skrivande och passar en person som gillar struktur och det svenska språket.

Arbetsuppgifter

Medicinska sekreterare har idag väldigt många olika arbetsuppgifter. Du arbetar främst med dokumentation av en journalbeskrivning diktamen och diagnosklassifikation.

Arbetsuppgifterna innefattar också:

  • Personaladministration
  • Ekonomihantering
  • Data- och statistik
  • Receptionsarbete

Utbildning

För att kunna jobba som denna roll krävs en vidareutbildning. Runt om i Sverige finns det idag olika yrkeshögskoleutbildningar som hjälper dig närmare rollen. Utbildningarna benämns som sekreterare inom hälso- och sjukvård, medicinsk dokumentation eller vårdadministration.