Rusta och matcha

Hem > Rusta och matcha

Rusta och matcha är ett unikt program utformat för att förbereda individer för arbetsmarknaden och matcha dem med rätt jobbmöjligheter. Med fokus på personlig utveckling och professionell riktning, siktar programmet på att förena arbetsgivare och arbetssökande på bästa möjliga sätt.

Vad är rusta och matcha?

Rusta och matcha är ett initiativ där deltagare förbereds, eller "rustas", genom intensiva träningsprogram, workshops och handledning för att stärka sina kompetenser. Därefter matchas de med potentiella arbetsgivare eller jobbmöjligheter som bäst passar deras profil och kompetens. Syftet är att skapa en sömlös övergång från utbildning eller arbetslöshet till en meningsfull yrkesroll.

Rusta och matcha 2

Med den överväldigande framgången av rusta och matcha introducerades rusta och matcha 2, en utvidgad version av programmet. Denna iteration erbjuder djupare insikter, mer avancerad träning och fler resurser för att säkerställa att varje individ har vad som krävs för att lyckas i den snabbt föränderliga arbetsvärlden. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar vilka som anvisas i programmet.

Vem kan delta i programmet?

Det är utformat för en mångfald av deltagare:

  • Nyutexaminerade studenter som letar efter sitt första jobb.
  • Arbetslösa individer som vill återgå till arbetsmarknaden.
  • Yrkesverksamma som vill förändra karriärriktning.
  • Individer som vill uppgradera sina färdigheter för att matcha marknadens krav.

Hur länge pågår det?

Programmets varaktighet varierar beroende på individen och behoven:

  • Grundläggande program: 4 veckor.
  • Avancerad kurs: 8 veckor.
  • Specialiserad utbildning: 12 veckor.
  • Pågående support och matchning: Upp till 6 månader efter kursens avslut.

Vilken leverantör ska jag välja?

Att välja rätt leverantör för rusta och matcha programmet är avgörande för att maximera nyttan av din deltagelse. Välj en leverantör baserat på deras expertis, tidigare framgångshistorier och kundrecensioner.

Enrival

När det kommer till rusta och matcha programmet står Enrival ut tack vare sitt individuella tillvägagångssätt. De är inte bara en ledande leverantör av rusta och matcha utan har även införlivat element från rusta och matcha 2 för att erbjuda en ännu mer omfattande förberedelse för arbetsmarknaden. Med ett imponerande nätverk av arbetsgivare och ett skräddarsytt program ser Enrival till att varje deltagare rustas på bästa möjliga sätt. Genom detta tillvägagångssätt säkerställer de att varje deltagare får rätt uppmärksamhet, vägledning och chans att matchas med potentiella jobbmöjligheter.

Karriärkonsulten

Karriärkonsulten är inte bara en rusta och matcha leverantör utan också en partner för de som söker djupare insikt i sin karriärutveckling. Medan vissa leverantörer fokuserar enbart på den praktiska sidan av jobbsökning, tar Karriärkonsulten ett steg längre genom att fokusera på både karriärutveckling och självinsikt. Detta synsätt, kombinerat med deras erfarna team av konsulter, gör dem unika. De hjälper deltagare att inte bara rusta sig för arbetsmarknaden men även att identifiera sina styrkor och svagheter. Därefter matchas varje individ, baserat på denna insikt, med jobbmöjligheter som bäst kompletterar deras färdigheter och ambitioner.

Kan jag byta leverantör?

Ja, det är möjligt att byta leverantör inom Rusta och Matcha-programmet om du inte är nöjd med den nuvarande leverantören eller om du tror att en annan leverantör bättre kan uppfylla dina behov. Det är viktigt att hitta en leverantör som du känner dig bekväm med och som kan erbjuda den typ av träning och support du behöver för att lyckas på arbetsmarknaden. Se till att kontakta Arbetsförmedlingen för att diskutera möjligheten att byta leverantör.

Vem kan få rusta och matcha?

Rusta och matcha är ett program tillgängligt för individer som har varit registrerade hos Arbetsförmedlingen för en längre period. För att vara berättigad till detta stöd, måste vissa kriterier uppfyllas och man behöver vara en del av programmet förmedlingsinsatser. Det är Arbetsförmedlingen som avgör om en person är lämplig för att delta i programmet förmedlingsinsatser.

Vad händer efter Rusta och Matcha?

Efter att du har genomgått programmet kommer du att vara väl förberedd för att söka och säkra en meningsfull yrkesroll. Ditt CV kommer att vara anpassat efter din utbildning och erfarenhet, och du kommer att introduceras för ett nätverk av potentiella arbetsgivare. Programmet syftar till att ge dig de verktyg och resurser du behöver för att framgångsrikt integreras på arbetsmarknaden.

Frågor och svar

Vilka är de vanligaste jobbtyperna som folk matchas med genom programmet?

De vanligaste jobbtyperna varierar beroende på marknadsbehov, men inkluderar ofta roller inom IT, försäljning, marknadsföring, och projektledning.

Är programmet kostnadsfritt?

Nej, det finns en avgift för att delta, men många finner att investeringen är väl värd de möjligheter och resurser som erbjuds.

Hur matchas jag med arbetsgivare efter programmet?

Efter att ha genomgått programmet kommer du att presenteras för ett nätverk av arbetsgivare. Ditt CV och dina färdigheter matchas sedan med lediga positioner som bäst passar din profil.